Magyar Diszlexia Alapítvány
2330 Dunaharaszti, Báthory u. 16.
Adószám 18119969213 Banksszámlaszám Raiffeisen Bank 12011351-00124008-00100008

Tisztelt AHEC tagok!

Az oktatás évtizedek óta egyik megoldatlan gondja, az olvasástanulással küzdo gyermekek problémája. Magyarországon az iskoláskorú gyermekek mintegy 30%-a küzd enyhébb vagy súlyosabb mértékben tanulási nehézségekkel . Az olvasás és írás elsajátítása során a gyermekeknek egyazon feladattal kell megküzdeniük az iskola elso osztályában, teljesítményük azonban a különbözo fejlettségi szint miatt más és más, ezért sokan lemaradnak a tanulásban. A késobbiekben ez a lemaradás egész életükre kihathat.

A Magyar Diszlexia Alapítvány 2005-ben alakult azzal a céllal, hogy információkkal, saját kutatásokkal, terápiai eljárás kidolgozásával segítse a diszlexia és diszkalkulia területén érintett gyermekeket, a velük foglalkozó pedagógusokat és a gyermekek szüleit.
2005 és 2007 között a Freiburgi Egyetem Agykutató Központjával folytattunk együttmuködést a kognitív képességek és diszlexia-diszkalkulia diagnosztika területén.

2007-tol az alapítvány saját – Magyarországon egyedüliként a civilszervezetek között – kutatásba kezdett egy objektív diszlexia diagnosztikai és fejleszto tréning kidolgozására.
2010-ben sikerült egy szemmozgás regisztrációra alkalmas szoftver és saját fejlesztésu eyetracker segítségével egy korszeru rendszert eloállítanunk .
Az eljárással azoknak a gyermekeknek tudunk segíteni, akik a tudatos szemmozgás vezérlés területén életkorukhoz képest lemaradásban vannak, tehát az olvasás során bizonyosan nehézségekkel küzdenek. Ok az érintettek mintegy kétharmadát teszik ki.
Egy lépésre vagyunk attól a céltól, hogy diszlexia-diagnosztikai eljárásunkat nevelési tanácsadók és speciális iskolák rendelkezésére bocsássuk.
Forrásaink azonban kiapadtak.
A következo fázisban összehasonlító kontrollvizsgálatok elvégzésére és további humán eroforrás valamint szoftver és hardverfejlesztésre van szükségünk.
Mindezek összességében körülbelül 30 000 EURO kiadást jelentenek az elkövetkezo évben.

Azért fordulunk Önhöz, mert úgy gondoljuk, hogy Ön és szervezete segítségünkre lehet abban, hogy a társadalmi felelosségvállalás keretében segítséget kapjon Alapítványunk Amerikai Magyar Cégektol, magánemberektol a kutatás és fejlesztés további finanszírozásának elosegítésére.

Kérjük Önt, lehetoségei szerint támogassa munkánkat.

Köszönjük megérto figyelüket!

Tisztelettel, üdvözli és Boldog Karácsonyt Kíván Önnek és Munkatársainak,

Mikó F. László
Magyar Diszlexia Alapítvány
kuratóriumi elnök


 


American-Hungarian Executive Circle

Link to AHEC | Join AHEC | Contact Us | Advertising

Managed by ActiveMedia - SEO company Home Furnishings